Moderat skatt gynnar de rika

Höginkomsttagarna kommer även i fortsättningen att, i kronor räknat, tjäna mest på de moderata skattesänkningarna. Det understryker Lennart Hedquist, partiets skattepolitiska talesman i riksdagen.

Publicerad
Annons

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt klargjorde i går i SvD att värnskatten, som betalas på högre inkomster, ska avskaffas. Gränsen för vilka som ska betala statlig inkomstskatt, den så kallade brytpunkten, flyttas också upp ”till inkomstläget 30 000-40 000 kronor i månaden”. Dessutom vill partiet, enligt tidigare förslag, avskaffa arvs- och gåvoskatten samt förmögenhetsskatten.

- Om man räknar på alla enskildheter så kommer fortfarande rent matematiskt de med högst inkomst att i kronor räknat få en högre skattesänkning, förklarar Lennart Hedquist.
Han menar att moderaterna fortfarande är ”skattesänkarpartiet nummer ett”. Det som är nytt är att moderaterna ”med trovärdighet” kan visa att de ”stimulerar arbetet” för låg- och medelinkomsttagare. Därför tycker Lennart Hedquist att det är rätt att partiet inte längre driver förslaget om att statsskatten ska tas bort helt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons