Insider-historien som en dålig Bond-film

Det tar bara någon sekund, så är den lille killen omgiven av två belgiska tjurar i väktarmundering som fiskar upp ett par Snickers ur hans fickor. ”Vi polisanmäler allt snatteri” förklarar butiksskylten, och grabben släpas in bak på lagret. Rätt ska vara rätt, ibland.

Publicerad
Annons

Min farmor brukade ofta hävda att det börjar med en knappnål, och vi barnbarn brukade himla med ögonen. Den som fingrar på en knappnål, eller två svettiga Snickers för den delen, kommer inte komma särskilt långt innan den känner lagens långa arm nypa tag i nackskinnet. Vårt system har rutiner för sådant. Det är värre när det gäller de som går direkt på silverskålen – där finns inte så mycket som en anabolapumpad väktare som kan vrida om armarna.

I förrgår firade de misstänkta grabbarna i en av Sveriges genom tiderna största insiderhärvor sina friande domar med champagne. Historien är som hämtad ur en dålig Bond-film, med en halv mille gömd i en bilbarnstol, kontantkortstelefoner som kastas ut genom fönstren, kodnamn och osannolika aktieaffärer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons