”Vår relation känns inte bra nog för mig”

”Vi bråkar sällan men då det händer är det, för mig, förödande. Min man kan bli ganska fysisk, ta mig i armarna, knuffa runt mig och kalla mig oerhört nedvärderande saker. Flera gånger har barnen varit närvarande”, skriver signaturen ”E” .

Madeleine Gauffin Rahme
Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag är gift med min man sedan 12 år tillbaka och har två småbarn i förskoleåldern. I mångt och mycket är jag lycklig, men inom mig finns en rastlöshet som jag inte vet hur jag ska hantera. Främst ger den sig uttryck i mitt äktenskap. När vi träffades reflekterade jag inte så mycket över att vi faktiskt skulle tillbringa ett helt liv tillsammans, jag älskade honom för den han var och kände mig trygg med honom. När vi gifte oss var jag genuint lycklig och kände stor tilltro till framtiden.

Sedan mitt yngsta barn blivit lite större har jag börjat längta ut. Jag längtar ut ur mitt äktenskap, nästan ut ur min egen kropp. Jag har mycket existentiella tankar och brottas med tanken på att bli äldre, vad det innebär. Detta har också gjort att jag funderar mycket över relationen till min man. Jag tycker vi saknar ett djup, att vi rört oss ifrån varandra under småbarnåren. Vi vill olika saker, främst på det känslomässiga planet. Jag längtar efter intimitet och samförstånd medan min man inte alls förstår vad jag säger. Han är nöjd, tycker vardagen flyter på.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons