ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kylan tynger svensk detaljhandel

Under hela vårmånaden mars har kylan parkerat sig över i landet med betydligt kallare temperaturer än normalt. Vantar, mössor och tjocka dunjackor har känts mer aktuellt än butikernas somriga utbud som konsumenterna för tillfället ratar. – Detaljhandeln har mycket emot sig så den kunde åtminstone få vädret med sig, säger Jonas Arnberg, konsultchef på HUI Research.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

Kylan ställer till det för detaljhandeln som redan kämpar i motvind med sämre konjunktur, tuff konkurrens och hushåll som håller hårdare i plånboken. I veckan släppte HUI Research sin konjunkturprognos som visar att detaljhandeln är inne i en svag tillväxtfas. Hushållens oro för varsel och omvärldens svaga utveckling dröjer sig än så länge kvar och sänker tillväxten och man spår ett svagt första halvår för handeln.

– Vi tror ändå att 2013 blir ett helt okej år och räknar med en tillväxt på två procent i år och tre procent nästa år, säger han och lyfter fram vädret som en försvårande faktor för en bransch som redan kämpar i motvind.

Laddar…