ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kroppslig kamp

Melinda Kinnaman Hon har klättrat, dansat och svingat sig i lakan inför publik. Nu spelar hon en svårt sjuk violinist som går i terapi. Duett för en, pjäsen som har premiär på Dramaten den 21 augusti, har fått henne att minnas den rädsla hon kände när hon själv drabbades av en hjärnblödning.

Lina Wennersten
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det är första dagen efter semestern och hon sitter i sin loge och läser pjäsen tillsammans med en sufflör. Några repliker har bleknat under sommaren och Melinda Kinnaman blundar och liksom skriver med pekfingret i luften när hon letar efter ett tappat ord. Benen har hon placerat i skarpa vinklar åt olika håll, det ena mot väggen och det andra mot soffbordet. Det kan bara vara bekvämt för någon som är väldigt vig och Melinda Kinnaman är en sådan person.

Hon var 30 år när hon började öva cirkuskonster för den kvinnliga huvudrollen i Romeo och Julia. I föreställningen – ett samarbete mellan Dramaten och Cirkus Cirkör – fick Melinda Kinnaman svinga sig i trapetser, klättra i rep högt över scenen och utföra allehanda akrobatiska övningar. Under 2000-talet har hon gjort så mycket fysisk teater (förra året spelade hon en tyngdlagsupphävande Ariel i Lilla Stormen) att hon började längta efter en roll i ett renodlat relationsdrama.

Laddar…