C vill spara för att möta krisen

Med anledning av den ekonomiska krisen inleder Centerpartiet nu en kartläggning av möjliga besparingar inför 2010. Det kan bli nödvändigt med nedskärningar för att klara budgeten, men framför allt för att finansiera ”offensiva reformer”, enligt Roger Tiefensee, ekonomiskpolitisk talesman.

Publicerad
Veronika Gustafsson, 18 år, student,  Skarpnäck, och Fanny Forsblom, 19 år, student, Tyresö:
– Dra inte in på alla kostnader, det går inte bara spara på grund av lågkonjunkturen, fast det är en balansgång, säger Veronika.
– Yin och yang, inte för mycket åt ena hållet, säger Fanny.

Veronika Gustafsson, 18 år, student, Skarpnäck, och Fanny Forsblom, 19 år, student, Tyresö: – Dra inte in på alla kostnader, det går inte bara spara på grund av lågkonjunkturen, fast det är en balansgång, säger Veronika. – Yin och yang, inte för mycket åt ena hållet, säger Fanny.

Foto: GUNNAR LUNDMARK
Annons

Den borgerliga regeringen ”tänker inte slarva med ansvaret för Sve-riges ekonomi”, skrev alliansens fyra partiledare på DN Debatt i januari. ”Vi har till skillnad från Mona Sahlins vänsterexperiment ingen sedelpress i källaren”, fortsatte Fredrik Reinfeldt (M), Maud Olofsson (C), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD).

Därför, slog kvartetten fast, kan regeringen i dagsläget inte utlova några reformer eller satsningar under valåret 2010.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons