ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Föräldrapeng het fråga på Harpsund

Med ett reformutrymme i höstbudgeten på minst 15 miljarder kronor vill Kristdemokraterna ta strid för att höja lägstanivån i föräldraförsäkringen från 180 till 250 kronor om dagen. Det blir en av knäckfrågorna när regeringen samlas till de årliga förhandlingarna på Harpsund i dag.

Fredrik Mellgren
Publicerad

För ett par veckor sedan öppnade finansminister Anders Borg (M) för att det ekonomiska utrymmet i den statliga budgeten för 2013 ser ut att bli större än man beräknat tidigare. Under våren var prognoserna beskedliga men nu har situationen förbättrats och Borg har utan att nämna några summor sagt att det finns plats för fler nya satsningar i höst- budgeten. Dessutom har trycket på honom och regeringen att slå in på en mer expansiv linje, ökat.

Enligt vad SvD erfar lär det handla om runt 15 miljarder kronor, vilket är mer än vad som beräknades i våras. Samtidigt är en stor del av potten redan intecknad för investeringar i forskning och infrastruktur, två områden som partierna är överens om att Sverige ska satsa extra på för att ta sig ur krisen så helskinnat som möjligt.

Laddar…