ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Test: LG-Google Nexus 5

Nexus 5 är en av årets mest efterlängtade telefoner. Precis som föregångarna ger den en ren och avskalad Android-upplevelse och precis som föregångarna handlar det om goda prestanda till ett bra pris. Men även om byggkvaliteten är bäst hittills så finns där ett par kompromisser som drar ner helhetsintrycket.

Adam Erlandsson
Publicerad
Annons

Google har hunnit med att släppa fem Nexus-telefoner sedan den första telefonen, den HTC-tillverkade Nexus One, släpptes på försommaren 2010. Inför den första lanseringen spekulerades det mycket i Googles första egna telefon och huruvida den skulle bli en ”Iphone-dödare” eller inte. Så här i efterhand framstår det som närmast komiskt. Nexus One var ingen dålig telefon, men den gjorde inget större avtryck på försäljningsstatistiken.

Det samma kan egentligen sägas om efterföljarna Nexus S, Galaxy Nexus och Nexus 4 också. Google själva säger att Nexus-telefonerna handlar om att bygga referenstelefoner som visar upp den senaste versionen av Android och ger andra tillverkare inspiration kring vilken typ av Android-telefoner de kan bygga.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons