Skarp kritik mot SvFF: "Det är ett hån"

Fotbollskanalens Olof Lundh förutspår inte en ljus framtid för ÖFK, även om klubben slipper undan repressalier från SvFF:s håll. Arkivbild.
Fotbollskanalens Olof Lundh förutspår inte en ljus framtid för ÖFK, även om klubben slipper undan repressalier från SvFF:s håll. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Att Svenska fotbollförbundet (SvFF) inte ställer Östersunds FK till svars för den ekonomiska brottslighet som gynnat klubben väcker starka reaktioner.

"Som att en dopad idrottare får behålla medaljen", skriver fotbollskrönikören Johan Esk i DN.

"Ett historiskt misslyckande", konstaterar Aftonbladets fotbollskrönikör Robert Laul.

Hilda Djupenström/TT
Publicerad
Annons

Den före detta ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg dömdes till tre års fängelse för den ekonomiska brottslighet som i slutändan gynnat Östersunds FK. Men klubben i sig slipper trots domen undan påföljder från det Svenska fotbollförbundet, vilket får fotbollskrönikörer att rasa på flera håll.

"Det är ett historiskt misslyckande att Svenska Fotbollförbundet står handfallna och inte har ett regelverk som ens kan pröva saken fotbollsjuridiskt. Samma jävla förbund som 2004-05 skickade Örebro SK ur allsvenskan för en bagatell jämförelsevis", skriver Aftonbladets fotbollskrönikör Robert Laul.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons