Annons

”Det är bara en tidsfråga innan vi alla kör elbilar”

Foto: BMW

Michael Jäderlind är entreprenör och har varit med och drivit flera framgångsrika företag. I dag arbetar han som business director på varumärkes- och designbyrån Grow i Stockholm. Som person är han framåtlutad och alltid med en fot in i framtiden.

– Jag är otålig. Jag vill att saker ska gå framåt. Det är nog snarare så att jag missar detaljer, men fokuserar på sådant som är viktigt, säger han.

Han började sin bana som entreprenör med att klippa grannarnas gräsmatta och driva hamburgerrestaurang. Han beskriver det som att han kastades in i arbetslivet i en tidig ålder, något som satt sina spår i dag. Att lära sig att konceptualisera och effektivisera processer har följt honom hela hans arbetsliv.

– Jag kan bli frustrerad när jag vet att det finns ett bra sätt att göra saker på och någon annan envisas med att göra det annorlunda, säger Michael.

Likt många andra kom han in i sin bransch under den stora IT-boomen i slutet av 90-talet och sedan dess har han fortsatt. Michael Jäderlind valde inte sitt jobb, hans jobb valde honom.

– Branschen valde mig. Det hände när jag hade mitt första jobb och började förstå möjligheten med data – då menar jag siffror, statistik och värden. Kraften i att kunna koppla ihop information och skapa någonting ur det.

Foto: BMW

I dag arbetar han tillsammans med tre andra personer på Grow, en varumärkes- och designbyrå, och håller på att utveckla ett erbjudande inför en stundande förflyttning till ett nytt område.

När det kom till val av tjänstebil fann Michael Jäderlind sig själv i en BMW X5 laddhybrid. En bil som återspelar hans inre och sikte på framtiden.

– Den är otroligt mjuk i gången. Ett slagskepp som är mjukt och smidigt, precis som jag gillar. Det är en helt fantastisk bil som dessutom är en laddhybrid. Det är ju bara en tidsfråga innan vi alla kör elbilar i vår del av världen, där vi har tillgång till så extremt ren energi med vattenkraft och kärnkraft.

Foto: BMW

BMW X5 Plug-in Hybrid kan köra upp till 87 km innan den startar bensinmotorn och kommer upp i hela 140 kilometer i timmen på eldrift. En avgörande faktor är laddhybridkonceptet från BMW. Där den intelligenta energistyrningen hjälper till att optimera hybriddrivningens verkningsgrad så att bilen optimerar rätt drivmedel vid rätt tillfälle för att maximera körningen. Tack vare energistyrningen väljer bilen rätt drivmedel för rätt tillfälle, vilket skapar en så effektiv körupplevelse som möjligt.