Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Influencerns tips: Så packar du bäst

Foto: Shutterstock

Här ger influencern Linn Herbertsson, som står bakom ordning och reda-företaget Organista, sina bästa packningstips inför semestern.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 23 juli 2019
Annons

Det senaste året har organiseringsmetoden KonMari, skapad av den japanska organisationskonsulten Mari Kondo, svept som en orkan över världen. Den går kort ut på att dela upp allt man äger i olika kategorier och sedan endast behålla de saker man verkligen gläds åt. Nyligen startade svenska influencern Linn Herbertsson företaget Organista, som i liknande anda uppmanar till ordning och reda. Men det Organista främst fokuserar på är att lära folk packa smart. Man har redan hunnit lansera en rad packningskuber i olika storlekar och färger som ska underlätta organisering i resväskan. Här ger Linn sina bästa tips på hur du ska packa inför semesterresan:

Planera outfits
– När du väljer ut vilka plagg som ska få följa med ner i väskan ska du försöka tänka att varje plagg ska kunna gå att matcha till flera outfits. På det sättet behöver du inte ta med lika många plagg.

Rulla kläderna
– De allra flesta viker sina kläder, men det bästa knepet för att undvika skrynkliga kläder och frigöra yta i väskan, är att rulla dem.

Annons
Annons

Använd packningsprodukter
– För att snabbt kunna hitta allt i väskan är det viktigt att man organiserar sin packning med hjälp av packningsprodukter – så som tygpåsar, necessärer eller packningskuber. Då kan du exempelvis lägga alla skor du ska ha med dig i en kub eller alla teknikprylar i en påse.

Foto: Organista

Organisera efter kategori
– När du packar är det smart att organisera allt efter vilken typ av plagg eller produkt det är. Lägg alla t-shirts tillsammans och alla strumpor ihop. Ju mer man planerar innan man packar, desto mindre behöver man packa ner.

Packa på rad
– Om man vill ha så bra översikt som möjligt är det allra bäst att packa allt på rad i väskan. Lägger man sakerna på hög mister man överblicken och det är lätt att glömma vad man redan packat ner. Det absolut vanligaste misstaget många gör är att packa för mycket.

Packa medvetet för miljön
– Försöka att packa med dig så lite som möjligt och packa smått. Du kan till exempel använda reseförpackningar av hud- och hårvårdsprodukter istället för normalstora. Det tar bort flera kilo i vikt. Vill du vara riktigt miljömedveten så försök att resa med endast handbagage.

Foto: Shutterstock

Annons