Rivaler blir bästisar för att ha råd med nya bilar

På bilmässan i Frankfurt i september visade Hyundai upp konceptbilen 45. Den är eldriven och ska bland annat visa hur en självkörande bil kan fungera.
På bilmässan i Frankfurt i september visade Hyundai upp konceptbilen 45. Den är eldriven och ska bland annat visa hur en självkörande bil kan fungera. Foto: Michael Debets/TT

Om tre år ska det vara klart för produktion av självkörande bilar. Det lovar Hyundai och Aptiv som nu bildar ännu en ”ohelig” allians inom bilvärlden. Allianserna behövs för att klara den dyra utvecklingen av självkörande fordon.

Tomas Augustsson
Publicerad
Annons

Den koreanska biltillverkaren Hyundai Motor, där både Hyundai och Kia ingår, bildar ett gemensamt bolag med bilkomponentföretaget Aptiv. Tillsammans satsar de närmare 40 miljarder kronor i det nya bolaget som ska utveckla teknik för självkörande fordon.

Målet är att till 2022 ha en färdig plattform som i ett första steg taxibolag, budfirmor med mera kan använda till sina självkörande fordon. Plattformen ska också säljas till andra biltillverkare.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons