Räkfrossa på onsdagar

Melanders
Melanders Foto: HANNA DUNÉR
Publicerad
Annons

På Dalagatan har välkända restaurang- och butikskedjan Melanders sedan 2009 ett av sina två brasserier. Det som skiljer brasserierna från andra restauranger och rotisserier i gruppen är främst utformningen av menyn, men också att stället ska upplevas som en varm och öppen samlingsplats.

Antingen handlar man fisk eller färdigmat, äter lunch, middag eller bara tar sig ett glas, förklarar Nils Molinder, en av delägarna.

Ambitionen har varit att skapa ett ”Vasastans Sturehof”, som bygger på att gäster och kunder ska komma ifrån närområdet, och möta någon man känner från samma kvarter. Känslan ska vara folklig och att det finns någonting för alla. Varje onsdag bjuds det in till räkfrossa i brasseriets loungebar. Ät så mycket räkor du vill för 199 kronor, lyder erbjudandet.

I butiken i anslutning till brasseriet säljs fisk, skaldjur, tillbehör och rätter färdiga för ugnen. En storsäljare är lax och scampiburgare med asiatiska toner.

– Vasastan är väldigt likt Östermalm sett till hur folk handlar. Där går det också åt mest skaldjur, säger Nils Molinder.

Adress: Dalagatan 9R

Öppet: Måndag till lördag

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons