Härvan kring Snoras bank växer

Härvan kring litauiska Snoras Bank, tidigare kontrollerad av den före detta Saab-intressenten Vladimir Antonov, växer. I Lettland har dotterbolaget Latvijas Krajbankas verksamhet stängts, då oegentligheter misstänks även där.

Reuters, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Lettlands motsvarighet till riksgälden har ställt in veckans planerade auktioner av nya tioåriga statsobligationer för sammanlagt 10 miljoner lats (cirka 130 miljoner kronor) i Riga till följd av den oro som uppstått kring stängningen av Latvijas Krajbanka, rapporterar Reuters. Enligt Lettlands centralbankschef föreligger ingen systemrisk för landets banksystem från stängningen av Krajbanka. Krajbankas är sjätte största bank mätt i insättningar i Lettland, en bankmarknad där Swedbank och SEB är de största aktörerna.

Den lettiska finansinspektionen har överlämnat sin utredning av oegentligheterna i Latvijas Krajbanka till åklagare, framgår av ett pressmeddelande från inspektionen. Av pressmeddelandet framgår även att finansmyndigheten har utsett en förvaltningsstyrelse under den biträdande myndighetschefen Janis Brazovskis ledning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons