De bästa ekovinerna

Utbudet av ekologiska viner blir bara bättre och bättre. SvD:s vinexpert Mikael Mölstad tipsar här om de bästa ekovinerna just nu.

Publicerad
Annons

Mas Louise 2012

95 kr, Rhône, Frankrike, 6470, rött kryddigt & mustigt

Ett paradexempel på ett prisvärt ekovin: skogsbärigt med örtighet, chokladton och en rik stram eftersmak. Smakar bäst till en lammgryta med örter och svamp.

Famille Amirault Grosbois 2012

99 kr, Loire, Frankrike, 2822, rött fruktigt & smakrikt

Cabernet franc är en druva på gång i synnerhet från Loire. Torr bärig blommig doft med färska örter och mjukt bränd avslutning med bra syra.

Annons
Annons

Beronia 2011

85 kr, Rioja, Spanien, 12126, rött kryddigt & mustigt

Spännande riojavin med karaktär av svartvinbärssaft med örtkryddig vanilj, choklad och rik eftersmak. Passar bra till en söndagsstek med söta geléer.

Biecher Riesling 2012

79 kr, Alsace, Frankrike, 12284, vitt torrt friskt & fruktigt

Härlig torr riesling med äppliga honungstoner och nötighet. Fruktsyrlig smak och rik avslutning. Ett perfekt vin till färska skaldjur och bufféer.

Domaine du Bouchot 2012

179 kr, Loire, Frankrike, 2238, vitt torrt friskt & fruktigt

Kvalificerad sauvignon blancvin från Pouilly Fumé: tropisk frukt med fet fatjäst karaktär, rökig mineral och rik kryddsyrlig avslutning i stram stil.

Novas 2012

79 kr, Casablanca, Chile, 2000, vitt torrt friskt & fruktigt

Modern chilenare med massor av goda frukter och en fyllig kryddig sötbitter smak, lätt att gilla. Passar till grillade skaldjur och feta fiskar.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons