Insidan gör skillnaden

På ytan ser HTC Magic ut som de flesta av företagets pekskärmstelefoner. Men innanför skalet hittar vi inte det sedvanliga Windows Mobile – istället är det Android, Googles operativsystem för mobiltelefoner, som snurrar där inne. Resultatet är en snabb, smidig och avancerad telefon.

Publicerad
Annons

HTC Magic blev den första Google-mobilen ut på den svenska marknaden. Att det är just HTC som varit snabbast med att få ut Android-telefoner är inte förvånande. Företaget har varit fast förankrat i Microsofts Windows Mobile under lång tid. Det har gjort företagets telefoner relativt populära på företagssidan, men samtidigt långt mindre attraktiva för vanliga konsumenter.

De senaste åren har HTC satsat på att sminka upp Windows Mobile genom att lägga ett eget lager av menyer och funktioner ovanpå. Även om det sett ganska bra ut har det ofta blivit irriterande långsamt och så fort man som användare installerade något annat program eller gick in i mer avancerade inställningar så dök Windows Mobile upp med sitt fula tryne. Telefonerna var alltid bättre på pappret än i handen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons