ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tufft 2011 väntar sargat Hemtex

Julklapparna uteblev och nyårsfyrverkeriet är inställt för Hemtex aktieägare. Det blir ett uselt år igen för den sargade hemtextilkedjan. En konkurs kan nu inte längre helt uteslutas efter galopperande förluster som gör att Hemtex inte uppfyller bankernas lånevillkor.

Jan Almgren
Publicerad

Sergelgatan två dagar för jul. Köpfesten är på väg att kulminera. I ett snöklätt city jagar Stockholmarna sina sista julklappar men i den nyfixade Hemtexbutiken på Sergelgatan är det inte mer än halvfullt. Det första kunderna möter i butiksentrén är två stora skyltar om extraerbjudanden, 100 kronor rabatt för påslakan och köp fyra frottéhanddukar och betala för tre.

Ständiga reor och eviga rabatterbjudanden är just det Hemtex inte längre vill förknippas med. Det har i själva verket varit en bidragande orsak till den tre år långa ökenvandringen och det faktum att hemtextilkedjan i början av november presenterade ett nära nog katastrofresultat. Förlusten januari till september slutade på 247 miljoner kronor. Kursen rasade. Igen. Sedan årsskiftet har Hemtex börsvärde närmast halverats på en börs som samtidigt är upp 23 procent.

Laddar…