KB digitaliserar kulturarvet

Det svenska litterära arvet ska göras tillgängligt för alla på nätet, enligt ett avtal som bland andra Kungliga biblioteket förhandlat fram. Bland de författare som nämns i första omgången finns Elsa Grave, Stig Dagerman, Lars Ahlin, Werner Aspenström och Karl Vennberg.
Det svenska litterära arvet ska göras tillgängligt för alla på nätet, enligt ett avtal som bland andra Kungliga biblioteket förhandlat fram. Bland de författare som nämns i första omgången finns Elsa Grave, Stig Dagerman, Lars Ahlin, Werner Aspenström och Karl Vennberg. Foto: SCANPIX
Publicerad
Annons

Sveriges författarförbund, Svenska förläggareföreningen och Kungliga Biblioteket i Stockholm startar ett nytt projekt för att digitalisera det svenska kulturarvet, meddelar KB på sin hemsida.

Tanken är att äldre verk ska digitaliseras och tillgängliggöras via KB:s webb. Böcker som inte går att köpa i tryckt form eller som e-bok ska vara gratis för läsarna. Som ett första steg inleds ett begränsat pilotprojekt på temat fyrtiotalisterna. Det blir ett urval av lyrik, prosa och tidskrifter från Sveriges litterära 1940-tal.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons