ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Man går bara ut om man måste”

Lager-på-lagerprincipen är det enda som gäller om man måste ut i kylan. Det säger Anna Sarri som bor i Nikkaloukta i Lappland där temperaturer under minus 40 grader har uppmätts.

– Man går bara ut om man måste, säger hon till SvD.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

Anna Sarri bor med sin familj, sambo och fyra barn i Nikkaloukta. Här driver ett familjeföretag med fjällstugor för uthyrning tillsammans med sin mamma. När SvD ringer berättar hon att man helst inte ger sig ut för närvarande. Termometern har visat minus 44 grader på sina ställen. Måste man ge sig ut är det värmande lager på lager-principen som gäller.

– Det är rejält kallt nu. Man går bara ut om man måste. Men det här är ju inget ovanligt för oss egentligen. Det handlar om att använda sunt förnuft och välja naturligt material, helst ull och dunkläder. Tänk lager-på-lager, själv har jag har minst tre långkalsonger på mig. Det är väldigt viktigt att skydda ansiktet också eftersom det blir vinddrag när du går, säger hon. Riktiga skoterskor, vindtygs - och dunkläder är också en förutsättning för att hålla kylan stången menar hon.

Laddar…