Spelvarning i öppningsmatchen

Nu är det äntligen dags.
Fotbolls-EM 2008 sparkar i gång.
Som det schweiziska folket har längat efter lördagen 7 juni.

Publicerad
EDDY RISCH
Foto: EDDY RISCH
Annons

De flesta har på förhand räknat ut Schweiz både från EM och i premiärmatchen mot Tjeckien.
Portugals förlust i premiärmatchen mot Grekland i fjol är dock den enda gången som värdnationen förlorat premiärmatchen sedan Europamästerskapen för första gången avgjordes i Frankrike 1960.
– Oddset har svängt en hel del den senaste månaden. Oddset på Schweiz har gått ned och samtidigt höjts på Tjeckien. Allt fler tror på Schweiz eller på kryss i matchen bland våra spelare – Schweiz har ett ungt och intressant lag med publiken i ryggen medan Tjeckien känns aningen mer svårbedömt utan skadade Rosicky, säger Expekts Dan Vikman.

Tjeckien är i år med i sitt fjärde raka Europamästerskap och är naturligtvis värda all respekt. I år kvalade man dessutom storstilat, vann gruppen före Tyskland och släppte endast in fem mål på tolv matcher. Man har en av världens absolut bästa målvakter i Chelseas Petr Cech och Jan Koller som öste in mål i kvalet och gör sitt sista stora mästerskap.
– Öppningsmatch och fullsatt! Tjeckien brukar alltid bjuda på en underbar fotboll när stora mästerskap drar igång. Våra kunder tror också starkt på bortavinst, men vi ser lite frågetecken i laget då Tomas Rosicky är skadad och Pavel Nedved har tackat nej till EM spel. Rosicky brukar vara lagets stora spelmotor tillsammans med just Pavel Nedved, säger Henrik Lengstedt, Kundchef på Betway.
– Öppningsmatchen känns väldigt svårtippad. Tjeckien är normalt det bättre laget men då Schweiz har hemmaplan kan de inte räknas bort, säger Bet365:s Jörgen Sparredal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons