”Är det viktigt så tävlar jag”

Jobbmässigt trivs hon bäst i gränslandet mellan näringsliv och politik. Men på fritiden är det äkta snorsport som gäller för Elisabeth Thand Ringqvist. Närmare bestämt långfärdsskridsko.

Petra Månström
Publicerad
Annons

Hon har varit politiskt sakkunnig hos Maud Olofsson och belönades 2013 med utmärkelsen Årets lobbyist för sitt arbete att stoppa regeringens förslag om införande av månadsrapporter. Mindre känt är att Elisabeth Thand Ringqvist, numera vd på Företagarna, har ett förflutet som hastighetsskridskoåkare. I fjol kom hon på 36:e plats i Vikingarännets motionsklass.

Startplatsen fick hon i 40-årspresent och då var det bara att börja damma av skridskotekniken som fanns där någonstans i ryggmärgen sedan uppväxten. Elisabeth var åtta år när hon började åka, i klubben IF Castor. Det var under Tomas Gustafson-eran och hon tävlade på 500 och 1 000 meter. Pappan, som hade varit landslagsåkare, tränade henne i början och hon tävlade fram tills hon var 13 år då intresset för musiken tog överhanden. Men i fjol var det alltså dags att ta på sig skridskorna igen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons