ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

10 bästa vegetariska proteinkällorna

Protein behövs för att bygga upp och underhålla kroppens celler och organ, men också för att ge energi. Kött och mejeriprodukter är riktigt bra proteinkällor, men det finns en rad vegetariska livsmedel som också ger rikligt med protein. Här är 10 riktigt bra, vegetariska proteinkällor, listade av sajten Health.com.

Petra Månström
Publicerad

Gröna ärtor är riktigt bra som proteinkälla, 100 gram innehåller 6,1 gram protein. Ärter innehåller också en rad andra nyttiga ämnen som är bra för kroppen och cirkulationssystemet, som till exempel vitamin C, A, K och B6. Ärtorna är också rika på järn och mangan.

Quinoa är en ört med ursprung i Sydamerika. Den är besläktad med bland annat rödbeta och spenat och finns i flera olika färger och storlekar. 100 gram vit quinoa innehåller hela 12 gram protein och dessutom är den rik på kostfiber. Quinoa är naturligt fri från gluten.

Laddar…
Mer från Startsidan