Pr-expert: Juholt tror att han klarar sig själv

Den interna kritiken och förtroendekrisen tycks aldrig sluta mullra. Ändå fortsätter Håkan Juholt säga att han inte har några problem.

Förnekelsestrategin är antagligen en effekt av Juholts personlighet och bristande erfarenhet - och den är inte lyckad, enligt S-märkta pr-konsulten Sandro Wennberg.

Karin Thurfjell
Publicerad
Annons

Efter ett långt möte med verkställande utskottet kom Håkan Juholt, strax efter klockan 22 igår kväll, ut genom dörren till Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 i Stockholm. Åtta timmar tidigare, innan mötet började, hade VU-ledamoten Sven-Erik Österberg sagt att han inte visste om partiet skulle ha en partiledare när sammanträdet var slut. Flera andra hade sagt att frågan om förtroendet för partiledaren skulle tas upp. Men Håkan Juholts budskap till den väntande journalisthorden var att han känner starkt förtroende och stöd, och att mötet inte handlat om förtroendet till honom utan om partiets politik.

Och trots att hösten och vintern har kantats av skandaler och kriser kring S-ledaren, där hyresbidraget och diskussionen kring skuggbudgeten är två exempel, sa Håkan Juholt imorse att det är partiet och inte han personligen som är i en svår sits.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons