Victoria och Daniel ska planera föräldraledighet

Kronprinsessparet vill vara tillsammans så mycket som möjligt med sin dotter, och det kommer att påverka deras scheman. Men exakt hur föräldraledigheten kommer att se ut är ännu inte bestämt. De nyblivna föräldrarna kommer att få barnbidrag, men antagligen ingen föräldrapenning.

Publicerad
Första bilden på prinsessan finns nu ute på kungahusets Facebook-sida.

Första bilden på prinsessan finns nu ute på kungahusets Facebook-sida.

Foto: KUNGAHUSET.SE
Annons

En rörd prins Daniel berättade i morse för journalisterna att han hade svårt att slita sig från sin fru och nyfödda dotter för att gå till pressträffen. Och enligt hovets presschef Bertil Ternert är de nyblivna föräldrarnas mål att tillbringa så mycket tid som möjligt med sin dotter den närmsta tiden. Trots att de inte kan ta ledigt från rollerna som kronprinsessa respektive prins kommer de i någon mån att vara föräldralediga.

– Man har ännu inte tagit ställning till exakta planläggningen kring föräldraledighet ska fördelas och så vidare. Jag utgår från att de kommer sätta sig ner med sina tjänstemän och ta ställning till hur framtiden och vad man kan genomföra och inte genomföra. Självklart kommer det här att påverka programplanläggningen, säger Bertil Ternert.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons