Årets julklapp: dig själv i lego

Det är visserligen bara oktober, men julen kommer snabbare än du tror. Särskilt om du ska lyckas spara ihop till en julklapp utöver det vanliga, exempelvis en avbild av dig själv i lego.

Emma Löfgren
Publicerad
Annons

Varje år sedan 1952 har det fashionabla amerikanska varuhuset Neiman Marcus gett ut en julkatalog. Det i sig är varuhuset förstås inte ensamma om att göra, utan det är innehållet i katalogen som skiljer sig från mängden. Tanken är julklappar utöver det vanliga – kanske det lilla extra till den som redan har allt. Men smakar det så kostar det. 1965 erbjöds matchande flygplan för honom och henne, för den nätta prislappen av en dryg miljon kronor.

Idén kom till när affärsmannen Stanley Marcus, varuhuschef på 50-talet, blev tillfrågad av en radiojournalist om Neiman Marcus inte erbjöd någon gåva utöver det vanliga inför julen. Stanley Marcus hittade direkt på ett erbjudande om en levande Black Angus-tjur komplett med en grillvagn i äkta silver, som sedan lades till den redan befintliga julkatalogen. Sedan dess har det bara rullat på och innehållet i den mycket stöldbegärliga katalogen blir bara mer och mer otroligt för varje år.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons