Här är studenternas drömarbetsgivare

En bra samarbetskultur och ett spännande arbetsinnehåll är viktigt för ekonomi- it- och teknikstuderande och det tror man sig hitta hos Google, medan juridikstudenterna tror sig hitta det hos Vinge. Det visar Career Index, där framtidens medarbetare betygsätter dagens arbetsgivare utifrån de frågor de tycker är viktigast.

Ylva Edenhall
Publicerad
Annons

Samarbete, arbetsinnehåll, ledarskap och balans i livet, det är viktigt för svenska universitetsstudenter och det tror man sig hitta hos Google som toppar både ekonomi, it och teknikstudenternas listor. Juridikstudenterna tror sig hitta sina viktigaste jobbparametrar hos Vinge, som får högst värde på ledarskap. Faktorer som studenterna uppger vara mindre viktiga är arbetsgivarens arbete med jämlikhet, företaget roll i samhället och hur framgångsrikt företaget upplevs vara.

Career Index, som tas fram av Academic Communication, visar hur framtidens medarbetare uppfattar arbetsgivare utifrån tio olika parametrar. Det som skiljer rankningen från andra liknande drömarbetsgivarlistor är att studenterna inte bara väljer vilka företag de vill söka jobb på utan också betygsätter samma företag utifrån parametrar de själva tycker är viktiga. (Se förklaring av metod nedan)

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons