Skatteavdrag gör festkockar populära

Intresset för en inhyrd kock som avslöjar hemligheten bakom en perfekt vispad aioli på festen, ser ut att öka. Kostnaden för kalaset kan dras av på skatten och fenomenet sprider sig utanför storstan.

TT
Publicerad
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, under tävlingen Årets kock 2013.

Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, under tävlingen Årets kock 2013.

Foto: KARIN GRIP / SVD
Annons

– Jag tror inte det var avsett att man skulle använda rut på det sättet. Men det klart att de som har råd använder tjänsterna om det finns möjlighet. Avdraget gör att det går ekonomiskt för fler, säger Pim van Dorpel, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Framförallt är det i större städer som etablerade företag hyr ut kockar till privata fester. Men även på mindre orter hyr restauranger ut personal för att laga mat med gästerna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons