Vill S bråka med M om Nato?

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Maggie Strömberg lyssnar på Socialdemokraterna och hör början på ett Nato-bråk. Henrik Torehammar skönjer slutet på statsministerns svarta rubriker. Och Torbjörn Nilsson ser EMU-debattens comeback i en artikel av Gunnar Hökmark.

SvD
Publicerad
Annons

Varken Maggie Strömberg, Torbjörn Nilsson eller Henrik Torehammar lyckades ta sig till Sälen. Men de har ändå massor att säga om Folk och Försvar. Maggie Strömberg lyssnade på Magdalena Anderssons tal och hörde en politiker som anser att hon bara har lånat ut regeringsmakten till Ulf Kristersson för tillfället.

”Man märkte att hon gärna vill dominera Nato-processen. Hon tycker att hon äger den.”

Henrik Torehammar misstänker att den svaga kronan kan smyga igång EMU-debatten igen. Något som kan vara ett guldläge för Liberalerna som behöver ett nytt debattämne att prata om.

”Det vore väl jättetrevligt för dem att göra det istället för att prata om hur dåligt det går för Sverige att nå sina klimatmål.”

Torbjörn Nilsson har upptäckt att Svensk Tidskrift har digitaliserat alla sina tidigare artklar utom en. Artikeln som de verkar vilja vill glömma skrevs av en ung Ulf Kristersson.

”Det var en ganska innehållslös artikel som handlar om Gösta Bohman som fyller år.”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Efter reklamen visas:
112. Greetings from Sälen
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons