Svenska matresmålet du inte vill missa

En övergiven konstnärsateljé blev den perfekta lokalen när enstjärniga Knystaforsen ville skapa ett enklare ställe i form av pizzerian Knysterian.
En övergiven konstnärsateljé blev den perfekta lokalen när enstjärniga Knystaforsen ville skapa ett enklare ställe i form av pizzerian Knysterian. Foto: Eva Tram

Från Michelinkritiker till globala foodies – alla har hittat till Halland. Men vad är det som kokar i Sveriges nya matmecka och hur uppstod egentligen hajpen?

Linda Iliste
Publicerad
Annons

Litet, hoptryckt och en aning bortglömt med sitt läge mellan västkustjättarna Bohuslän och Skåne.

Så kändes Halland under uppväxtåren på 1980-talet. Åtminstone för Varbergbördige kocken Niklas Gustafsson, som vid millenieskiftet bestämde sig för att bli bäst på att baka bröd och för 14 år sedan grundade Kustbageriet i sin barndomsort. Dagens realitet? Nära nog motsatsen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons