ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

FN: Covid-19 kan bli säsongssjukdom

Även om coronaviruset verkar trivas bäst i kallt och torrt klimat så ska man vara försiktig med att lätta på covidåtgärder bara för att vädret blir mildare, menar FN. Arkivbild.
Även om coronaviruset verkar trivas bäst i kallt och torrt klimat så ska man vara försiktig med att lätta på covidåtgärder bara för att vädret blir mildare, menar FN. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Covid-19 kan utvecklas till en säsongssjukdom, enligt FN. Men man varnar för att använda väderfaktorer som underlag när det ska beslutas om åtgärder mot viruset.

TT-AFP
Publicerad

FN-organet Meteorologiska världsorganisationen (WMO) ligger bakom en arbetsgrupp som undersöker potentiella meteorologiska influenser och luftkvalitetspåverkan på virusspridningen.

I en första rapport presenteras tecken på att sjukdomen kan utvecklas till en säsongsplåga. Men omfattningen i vilken viruset hittills har spridits verkar enligt rapporten främst ha berott på hur olika länder har agerat. Det vill säga de restriktioner som har införts, snarare än vädret.

Laddar…