”Scenskräcken är borta”

Nadja Holm tog hem segern i ”Idol” strax före jul. Nu hoppas 23-åringen att kunna jobba med musik på heltid.

Annie Ericsson
Publicerad
Juniorreporter Walter och Alfred tillsammans med Nadja Holm. Det bästa med artistjobbet är variationen, tycker Nadja. Att stå på scen, välja kläder och skriva låtar. Foto: Emma-Sofia Olsson

Tittarna kunde följa Nadja hela hösten i tv. Så länge hon kan minnas har hon sjungit, men det var inte hon som anmälde sig till ”Idol”.

– Det var min bästa vän som tipsade ”Idol” om mig. Sedan ringde de upp och frågade om jag ville vara med, och det ville jag så klart! säger Nadja.

För Nadja var ”Idol”-resan bland det roligaste hon gjort. Höstens produktion påverkades mycket av pandemin. Det var många snabba ändringar som idolerna fick anpassa sig efter.

Nadja tycker att det är svårt att tävla inom musik eftersom alla tycker om olika saker. ”Bara för att jag vinner betyder det inte att jag är bäst”, säger hon. Foto: Emma-Sofia Olsson

I början av tävlingen var Nadja en av dem som blev sjuk i covid-19, och alla deltagarna behövde isolera sig på sina hotellrum i två veckor.

– Det var en speciell erfarenhet, men jag vet ju heller inte hur ”Idol” varit andra säsonger. Vi idoler kom varandra väldigt nära eftersom vi bara hade varandra, berättar Nadja.

En till sak som var annorlunda i år var att finalen inte var i Globen i Stockholm.

Alfred: Hur kändes det att stå på scen i finalen?

– Jättekul! Även om det var samma scen som vid fredagsfinalerna så var det skillnad under finalen. Det var en helt annan stämning. Jag tycker på ett sätt att det var fint att vi var på den vanliga scenen. Och det var ganska galet att jag vann, säger Nadja.

Nadjas favoritdjur är hund och hennes favoritmat är plättar (pannkakor) med sylt. Foto: Emma-Sofia Olsson

Nu hoppas Nadja att hon kommer att kunna jobba med musik på heltid. Hon vill skriva musik och har redan några låtar på gång.

– Jag hoppas också att jag kan turnera snart, om pandemin försvinner. En dröm är att kunna uppträda internationellt, berättar Nadja.

Walter: Har du någon egen idol?

– Ja! Inom musiken är Christina Aguilera en idol.

Alfred: Vilken är din favoritlåt?

– Jag har insett att jag inte har lyssnat så mycket på musik den här hösten, utan bara på låtarna jag har behövt lära mig. Vinnarlåten ”Used to me” tyckte jag var roligast att framföra eftersom det var final och dansare med. Av alla mina framträdanden är ”Freedom” min favorit, säger Nadja.

Walter: Har du några tips för att inte vara nervös på scen?

– Jag brukar tänka ”vad är det värsta som kan hända?” Tidigare hade jag scenskräck, men den är borta nu. Lite nerver har jag alltid, men det betyder också att man är fokuserad, säger Nadja.

Alfred och Walter tycker båda om att fika. När de frågade vad Nadjas favoritfika är svarade hon kärleksmums och kladdkaka. Foto: Emma-Sofia Olsson
Prenumerera på SvD Junior junior.prenservice.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons