RFSL i blixtinkallat möte efter granskningen

En man på RFSL Stockholm är misstänkt för våldtäkt på flera migranter som han var satt att hjälpa, visar SvD:s granskning.
En man på RFSL Stockholm är misstänkt för våldtäkt på flera migranter som han var satt att hjälpa, visar SvD:s granskning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det går inte att utesluta att fler personer på RFSL har begått olagliga handlingar, men det finns inga misstankar mot andra än den man som åklagare har utrett. Det säger förbundets nationella chef Mikael Jonsson.

Birgitta Forsberg
Publicerad
Annons

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, RFSL, hade ett extrainsatt möte klockan 18 på lördagen på grund av SvD:s avslöjande. Det gäller en person, kallad Alex av SvD, som har arbetat på RFSL Stockholm och som är misstänkt för att ha förgripit sig på fyra nyanlända personer genom fyra fall av våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande.

– Det var ett informationsmöte för att samla de volontärer som är engagerade i vårt Newcomers-nätverk på grund av den händelse som varit kopplad till asylsökande, säger RFSL:s nationella chef Mikael Jonsson.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons