Kommentar

Axel Andén:Slapp journalistik kan bli värdefullt ”content”

Axel Andén
 Alexander Pärleros har kritiserats för att ge utrymme åt vaccinskeptiker i sin podcast, och KD-ledaren Ebba Buschs uttalande om partiets tillkomst i en DN-intervju har blivit omdiskuterat.
Alexander Pärleros har kritiserats för att ge utrymme åt vaccinskeptiker i sin podcast, och KD-ledaren Ebba Buschs uttalande om partiets tillkomst i en DN-intervju har blivit omdiskuterat. Foto: Sofia Ekström, Malin Hoelstad

Poddprofilerna Joe Rogan och Alexander Pärleros har kritiserats för att inte kunna hantera sina gästers påståenden. Men även i traditionella medier tycks intervjuerna bli alltmer tillbakalutade.

Axel Andén
Publicerad
Annons

I Filip och Fredriks famösa intervju med Robinson-Emma för 20 år sedan refererar de gång på gång till nazismen utan att hon reagerar. Inslaget, ”SM i nazi-referens”, var en del av en misogyn trend där manliga intervjuare förlöjligade kvinnliga kändisar, och skulle nog inte gjorts på samma sätt idag. Dessutom verkar något annat ha hänt. I dagens medieutbud utspelar sig fler och fler scener där rollerna är ombytta: där den som blir intervjuad kan säga nästan vad som helst utan att intervjuaren reagerar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons