Volta trucks vill utmana jättarna Scania och Volvo

Carl-Magnus Norden i ellastbilen Volta zero har fått en ny typ av förarhytt där chauffören sitter i mitten, med bra utsikt åt båda håll och på samma höjd som fotgängarna.
Carl-Magnus Norden i ellastbilen Volta zero har fått en ny typ av förarhytt där chauffören sitter i mitten, med bra utsikt åt båda håll och på samma höjd som fotgängarna. Foto: Adam Sundman

För första gången har den svenska ellastbilen Volta zero rullat i Stockholm. Bolaget räknar med en snabb tillväxt och redan under nästa år ska de tillverka 5 000 fordon. Sedan väntar börsen.

Tomas Augustsson
Publicerad
Annons

Carl-Magnus Norden är uppenbart nöjd när han står framför den eldrivna lastbilen Volta zero. Den har satts ihop hos Volta trucks monteringsavdelning i Coventry, Storbritannien, och nu gör den ett första stopp i Stockholm innan den ska vidare på vintertest i Arjeplog.

– Det är verkligen en stor dag för mig när jag kan visa upp det första exemplaret av Volta zero, säger Carl-Magnus Norden, en av grundarna till Volta trucks som har sin hemvist i Stockholm med en avdelning i Göteborg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons