RecensionTv-serier

Pam & TommyLäskigt porträttlik Pamela Anderson

Lily James gestaltar Pamela Anderson som skärpt och älskvärd.
Lily James gestaltar Pamela Anderson som skärpt och älskvärd. Foto: Erin Simkin/Hulu/Disney+

En ny serie blåser liv i 1990-talsikonen Pamela Anderson. Tv-serien kan verka ytlig, men bakom hockeyfrillorna döljer sig politiskt sprängstoff – utlöst av en privat sexvideo.

Publicerad
Pamela Anderson (Lily James) och Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee (Sebastian Stan) var ett  par som skapade rubriker på nittiotalet, inte minst när en privat sexvideo släpptes på det då nyvaknade internet.

Pamela Anderson (Lily James) och Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee (Sebastian Stan) var ett par som skapade rubriker på nittiotalet, inte minst när en privat sexvideo släpptes på det då nyvaknade internet.

Foto: Hulu/Disney+
Hur hade Pamela Andersons liv och karriär kunnat se ut om hon sluppit stämplas som hora och slampa?

Hur hade Pamela Andersons liv och karriär kunnat se ut om hon sluppit stämplas som hora och slampa?

Foto: Erica Parise/HULU
Rand (Seth Rogen) and Miltie (Nick Offerman).

Rand (Seth Rogen) and Miltie (Nick Offerman).

Foto: Kelsey McNeal/HULU
Annons

Om man skulle försöka sammanfatta 1990-talet i en enda händelse skulle det mycket väl kunna vara den här: den utdragna och för årtiondet så symptomatiska härvan kring hur ”Baywatch”-skådisen Pamela Anderson och Mötley Crüe-trummisen Tommy Lees privata sexvideo stals, såldes och dömdes till evigt liv på internet.

”Pam & Tommy”, som serien heter, är ett försök att sätta allt i en historisk och kulturell kontext, men också – i alla fall i någon mån – att ge upprättelse åt i synnerhet Anderson, vars liv och karriär aldrig riktigt repat sig efter händelsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons