IOK: Stoppa alla ryska idrottare

Ryska olympiska kommitténs byggnad i Moskva, Ryssland. Internationella olympiska kommittén uppmanar nu världens idrottsförbund att stoppa ryska och belarusiska idrottare och ledare från att delta i samtliga internationella tävlingar, med anledning av den ryska invasionen av Ukraina. Arkivbild.
Ryska olympiska kommitténs byggnad i Moskva, Ryssland. Internationella olympiska kommittén uppmanar nu världens idrottsförbund att stoppa ryska och belarusiska idrottare och ledare från att delta i samtliga internationella tävlingar, med anledning av den ryska invasionen av Ukraina. Arkivbild. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Internationella olympiska kommittén (IOK) uppmanar till internationell bojkott av ryska idrottare, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina.

IOK rekommenderar världens idrottsförbund att stoppa såväl ryska som belarusiska idrottare och ledare från att delta i samtliga internationella tävlingar.

Lasse Mannheimer/TT
Publicerad
Annons

Flera globala idrottsförbund har så här långt valt att inte utesluta Ryssland och landets idrottare från den sportsliga gemenskapen, trots den pågående attacken mot Ukraina. Men medan Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och Internationella skidförbundet (Fis) fortsatt att välkomna ryska idrottare, gör nu det kanske tyngsta förbundet av alla ett val.

Internationella olympiska kommittén (IOK) rekommenderar världens idrottsförbund att stoppa alla idrottare och ledare från både Ryssland och Belarus. Att Belarus omfattas beror på att landet har upplåtit sitt territorium och sina gränser mot Ukraina för de ryska invasionsstyrkorna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons