ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Förlängt anstånd för företag att betala skatt

Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson får med sig finansutskottet på att förlänga anståndstiden för företag till 36 månader. Arkivbild.
Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson får med sig finansutskottet på att förlänga anståndstiden för företag till 36 månader. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det finns en majoritet i riksdagens finansutskott för att förlänga tiden för när företagare ska betala skatten som de fått anstånd med under pandemin.

Regeringen hade föreslagit 24 månader men den tiden förlängs nu till 36 månader efter ett förslag från Kristdemokraterna.

Owe Nilsson/TT
Publicerad
Annons

Utskottet ska justera förändringen på tisdag, men redan på måndagen när utskottet diskuterade frågan med statssekreterare från finansdepartementet stod det klart att det finns en majoritet för 36 månader.

– Det finns risk för att företag som skjutit upp skatten går omkull om de tvingas betala både nya skatter och anståndsskatter på för kort tid. Många har sett med stor oro på detta, säger KD:s ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed till TT.

Laddar…