ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Nya Kia – mycket bil för pengarna

Vilken utrustningsnivå bilen har känner man igen på grillen och fälgarna.
Vilken utrustningsnivå bilen har känner man igen på grillen och fälgarna. Foto: Anders Wiklund/ TT

Inredningen och åkkomforten har tagit ett rejält kliv upp i nya Sportage. Kia är så premium man kan bli i mellanklassen. Vi provkör den billigare hybriden – men i längden framstår laddhybriden som det mest förnuftiga valet trots ett högre pris.

Julia Brzezinska
Publicerad
Annons

Inom bildesign pratar man gärna om ögon, mun och höftpartier för att beskriva utseendet. Grillen på den utgående modellen av Sportage påminde om Charlie Chaplins mustasch, nu har Kia odlat rejält och visst är det Tintinfigurerna Dupont och Dupond som gjort entré i den nya breda grillen? Den böljande aktern känns igen från den nya snabbladdande elbilen EV6 som lanserades nyligen. En annan våg som har sköljt över interiören är teknologin och en rad finesser som vi tidigare bara har hittat hos bilar i högre klasser.

Sportage är en mellanstor suv. Den konkurrerar med suvar som Volvo XC40, Toyota RAV 4, Peugeot 3008, Nissan Qashqai och inte minst syskonbilen Hyundai Tucson. På den svenska marknaden erbjuder man nu två motoralternativ där grunden utgörs av en fyrcylindrig 1,6-liters motor på 180 hästar med sexväxlad automatlåda.

Laddar…