Jenny Damberg:Vi har krävt att få gå på krogen i 700 år

Allmänhetens intresse för att äta och dricka på lokal verkar lika starkt idag som för sju sekler sedan, men det är först nu som denna historia nedtecknas. I ett nytt verk sammanfattas svenskarnas uteätande, från 1200-talets gästningssytem till ­dagens ­vegetariska fine dining-krogar.

Publicerad
Detalj ur ”Der Bohnenkönig” av Pieter Brueghel d y (1564).

Detalj ur ”Der Bohnenkönig” av Pieter Brueghel d y (1564).

Annons

Ett av flera nederlag för det högerextrema partiet Alternativ för Sverige i årets val var att man i sista stund blev avbokade från den persiska restaurang där man planerat att ha sin valvaka. ”SKANDAL!” rasade partiets företrädare i sociala medier. Ironin i att ett främlingsfientligt parti misslyckades med att abonnera Shahrzad-Persiskt Kök, en restaurang med rätter som kashke bademjan, zeytoon parvardeh och sosis bandari på menyn, var svårslagen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons