Merit Wager: De unga männen får ta smällen av fyra partiers ”medmänsklighet”

Annie Lööf. Motiverade stödet till regeringens tillfälliga lag om ny möjlighet till uppehållstillstånd med medmänsklighet.
Annie Lööf. Motiverade stödet till regeringens tillfälliga lag om ny möjlighet till uppehållstillstånd med medmänsklighet. Foto: Tomas Oneborg
Publicerad
Annons

Den så kallade gymnasielagen, på kort tid hopkommen för att ge över 9 000, främst afghanska män, rätt att stanna trots att de flesta redan i två instanser fått avslag för att de saknar asyl- eller skyddsskäl, är en av de hårdast kritiserade lagarna någonsin av de tyngsta experterna. Också Centerpartiet kallade den ”usel” och radade upp allt som var fel med den, men valde sedan ändå, som en ”medmänsklig” gest, att rösta igenom den. Förutom att de fyra partierna som såg till att lagen gick igenom i riksdagen inte har gjort någon ordentlig analys av vad den kommer att innebära i kostnader eller vad gäller andra konsekvenser så som boende, platser på gymnasier, försörjning etc, så har de struntat i Lagrådets ytterst skarpa kritik bland annat vad gäller just de sökandes identitet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons