Viktigaste nyckeln till seger: Stoppa Harry Kane

Se upp med Harry Kane och fasta situationer. Men det krävs mer än så för att Sverige ska besegra England. Här är fyra avgörande nycklar, enligt SvD:s Anders Lindblad.

Anders Lindblad
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Harry Kane är Englands stora målskytt. Han leder skytteligan i VM med sex mål och är utan tvekan en av världens bästa avslutare. Lagkaptenen bär ”Three Lions” på sina axlar, han är säkerheten själv på straffar och när han får chansen inne i straffområdet. Dessutom är Kane stark på huvudet och svår att få stopp på, då han gärna söker sig ner i planen för att dels vara delaktig i spelet, men också för att komma rättvänd mot backlinjen. Tottenhams stjärna har gjort 19 mål på 27 landskamper, ett enastående och respektingivande facit. När han gjorde hat trick mot Panama blev han den tredje engelsmannen, efter Geoff Hurst och Gary Lineker, att göra tre mål i en VM-match.

Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf måste hjälpas åt för att hindra Kane – och de behöver även hjälp av det centrala mittfältet. Frågan är om ens det räcker?

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons