ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Löfven oroas av AF-besked om neddragningar

Statsminister Stefan Löfven (S) ska efter Arbetsförmedlingens neddragningsbesked kalla till sig ett antal myndigheter för att höra om statlig närvaro hela landet. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S) ska efter Arbetsförmedlingens neddragningsbesked kalla till sig ett antal myndigheter för att höra om statlig närvaro hela landet. Arkivbild. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Regeringen oroas över den statliga närvaron i landet efter Arbetsförmedlingens besked om att 130 kontor kan komma att läggas ned.

Statsminister Stefan Löfven avser att kalla myndigheter till möte om tillgång till statlig service.

TT
Publicerad
Annons

– Det är viktigt att vi säkerställer att Arbetsförmedlingen kan se till att människor i alla landets kommuner åtminstone ska kunna ha bokade besök när sådana behövs, säger statsminister Stefan Löfven (S) till TT.

Arbetsförmedlingen meddelade häromdagen att mer än hälften av myndighetens kontor, 130 av 242, kommer att läggas ned. Det beror på neddragningar som följer av att riksdagen röstade igenom M-KD:s budgetförslag före jul samt att regeringen och dess samarbetspartners Centerpartiet och Liberalerna enats om att förmedlingen ska "reformeras i grunden".

Laddar…