ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Mer hat på sociala medier plockas bort

Sociala medier-jättar som Facebook, Twitter och Youtube har påskyndat arbetet med att plocka bort hatiska inlägg. Arkivbild.
Sociala medier-jättar som Facebook, Twitter och Youtube har påskyndat arbetet med att plocka bort hatiska inlägg. Arkivbild. Foto: Isabell Höjman/TT

Sociala medier-jättar som Facebook, Twitter och Google-ägda Youtube har påskyndat arbetet med att plocka bort hatiska inlägg, visar nya siffror från EU. Inom 24 timmar har två tredjedelar av de anmälda inläggen raderats.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

Europeiska unionen har pressat sociala medier-företag att öka sina ansträngningar med att bekämpa spridningen av extremistiskt innehåll och hatfulla inlägg på sina plattformar, och även gått så långt som att hota med lagstiftning.

I maj 2016 antog därför Microsoft, Twitter, Facebook och Youtube en uppförandekod med EU som innebar att de flesta klagomål skulle vara granskade inom 24-timmar. Även Instagram kommer att använda uppförandekoden enligt EU-kommissionen. Kraven har fått effekt och enligt nyligen publicerad statisk lyckas företagen nå upp till målet i 81 procent av fallen. Det kan jamföras med 51 procent i maj 2017 när kommissionen senast genomförde en granskning.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons