Pokerset årets julklapp

Tänker du satsa på ett pokerset som julklapp till nära och kära i år? Då är du rätt ute. Handelns utredningsinstitut har nämligen utsett just det till Årets julklapp. Och i vanlig ordning tror HUI att vi kommer julshoppa mer i år än vad vi gjorde i fjol.

Publicerad
Annons

- Intresset för poker bara växer. Det kan vi inte minst se i medierna. Nätpokerspelandet växte 600 procent 2004. Och 200 000 spelar poker på nätet enligt Svenska Spel, säger Emma Hernell analytiker på HUI.

– Det är en branschöverskridande julklapp som säljs i leksakshandeln, bokhandeln, på bensinmackar och i gör-det-själv branschen.
Totalt räknar HUI med att decemberhandeln ökar 5,8 procent till 47,7 miljarder kronor. En så stor ökning har inte noterats sedan 1999 då den steg med 9 procent. Oro för räntehöjning är inget som kommer att dra ner shoppinglusten, i stället kommer det extra barnbidraget, tron på minskad arbetslöshet och deflationen att påverka handeln i positiv riktning, spår HUI.
I december 2004 steg försäljningen i detaljhandeln med 4,3 procent.
Sällansköpshandeln väntas öka mest, med 8 procent, medan dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget väntas öka med 3 procent.
För att bli utvald till Årets julklapp ska en produkt uppfylla följande kriterier:
”Den ska vara en nyhet eller ha fått
ett nyväckt intresse för året.
”Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas på många ställen.
”Produkten ska representera den tid vi lever i.
HUI är inte ensamma om att utse årets klapp. Pricerunner förutspår att mp3-spelaren blir årets julklapp. Enligt elektronikkedjan Sibas kunder blir platt-tv årets julklapp och Lunarstorms medlemmar tycker att mp3- spelare ska toppa önskelistan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons