I bouillabaissens hemstad

Du har inte ätit en riktig bouillabaisse om du inte varit i Marseille. Åtminstone inte om man ska tro de sydfranska kockarna. Här i stan finns till och med ett manifest som slår fast vad den klassiska fisksoppan ska innehålla. SvD.se guidar till en fransk matupplevelse.

Publicerad
Chez Fonfons chefskock Denis Blanc visar hur man tillagar en riktig bouillabaisse. I Frankrike är den klassiska fisksoppan synonym med Marsielle.

Chez Fonfons chefskock Denis Blanc visar hur man tillagar en riktig bouillabaisse. I Frankrike är den klassiska fisksoppan synonym med Marsielle.

Foto: THERESE LARSSON
Fiskrensning i hamnen. Fisken säljs sedan på marknaden.

Fiskrensning i hamnen. Fisken säljs sedan på marknaden.

Foto: THERESE LARSSON
Le Peron.

Le Peron.

Foto: THERESE LARSSON
Bouillabaisse tillagas på bland annat vitlök.

Bouillabaisse tillagas på bland annat vitlök.

Foto: THERESE LARSSON
Det ska vara fyra sorters fisk i bouillabaisse.

Det ska vara fyra sorters fisk i bouillabaisse.

Foto: THERESE LARSSON
Bouillabaissen bör sjuda hela dagen i stora kastruller med buljong.

Bouillabaissen bör sjuda hela dagen i stora kastruller med buljong.

Foto: THERESE LARSSON
Annons

Therese Larsson

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons