Göran Persson djupt oroad över den svenska basindustrin

Han ser kortade arbetstider som ett sätt att få in fler i arbete och är djupt oroad över den svenska basindustrin. I dag klev den före detta statsministern Göran Persson återigen in i rampljuset. ”Sveriges ekonomiska framtid står och faller med hur vi kan utnyttja våra egna råvaror”, säger han.

Negra Efendić
Publicerad
Annons

Göran Persson var en av talarna på TCO:s seminarium inför EU-valet. Han pratade bland annat om investeringar, miljön och euron – en valuta som Sverige enligt den tidigare socialdemokratiske statsministern ”drivs åt” att gå med i.

– Det intressantaste fallet är Schweiz. Vem hade trott att de skulle koppla sig till euron? Det gjorde de för att hela deras exportindustrin höll på att gå under då deras valuta var så stark. Jag tror att det finns fler små öppna stater som har samma situation som Schweiz – Sverige till exempel. Tänk vilken enorm ironi om också Norge skulle tvingas dit. Det är lätt att någon bestämmer sig för att svensk och norsk krona är ”safe haven” och så driver man processen som leder till att man slår ut den egna exportindustrin.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons