ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Så blir du ”ekonomiskt lycklig”

”Ekonomisk lycka” innebär i korthet att man lever som en ekonomiskt oberoende oavsett inkomst. I slutändan kan det leda till rikedom. Klicka dig runt för att läsa experternas tips.

Mark Malmström, SvD Näringsliv
Publicerad
Annons

”Ekonomisk lycka” är ett begrepp som växt sig stort i USA. Begreppet innebär, i korthet, att en medelinkomsttagare ska kunna uppleva sig själv som ekonomiskt oberoende, även om personen i fråga inte är det. Faktorer som sätter käppar i hjulen för en ekonomiskt lycklig person stavas skulder, maxade kreditkort och utgifter som inte står i proportion till inkomsten. Det här är vad de flesta skulle kalla ”verkligheten”. Men vissa utbrytargrupper i samhället har bestämt sig för att det visst går att leva som en ekonomiskt oberoende, även om man har en liten lön. Här är deras 10 bästa tips, enligt
Businessinsider.com.

Viljan att vara ekonomiskt lycklig är en sak, att ta steget för att bli det är en annan. Ekonomiskt lyckliga människor väntar inte på att pengarna ska ramla ner i knät på dem. De går sin egen väg. Devisen tycks vara att om man bara sitter hemma och klagar över sin ekonomi kommer saker aldrig förändras. I stället ska man identifiera vilka delar i sin ekonomi man kan förbättra och sedan skapa en realistisk budget som fungerar för dig. Om man behöver hjälp kan man anlita en finansrådgivare, även om en sådan oftast kan bidra till ett större utgiftskonto.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons