ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Vi måste bli kaxigare internt”

Annie Lööf tippas av många bli Centerpartiets partiledare vid stämman i september. Det stora stödet var också en av anledningarna till att hon tackade ja till kandidaturen. Om hon får stöd av stämman vill hon locka väljare från allianspartierna. ”Vi måste bli kaxigare”, säger hon.

Gustav Sjöholm
Publicerad

Annie Lööf har haft ett intensivt 2011. Förutom giftermålet i slutet av juli, där efternamnet Johansson byttes ut, har hon utsetts till partiets ekonomisk-politiska talesperson, lett valanalysarbetet, avslutat juridikstudier och drabbats av svåra sjukdomar i släkten.
Det var alltså ”ett mastigt år”, som hon själv uttrycker det, redan innan Maud Olofsson lämnade sitt avgångsbesked vilket tvingade Annie Lööf att ta ställning till om hon ville kandidera till ny partiledare.

Många C-kännare, statsvetare och personer inom partiet pekar ut Annie Lööf som trolig vinnare vid partiets stämma i september. Hon värjer sig inte för epitetet förhandsfavorit, utan säger att det ”enorma stöd” hon känt från medlemmar är en anledning till att hon valde att tacka ja. En del personer i hennes närhet, föräldrarna till exempel, var däremot tveksamma.

Laddar…