1 miljard till cykling i Stockholms budget

Stockholms stad lägger en miljard kronor på cykelsatsningar. Samtidigt lovar politikerna ett ökat tempo bostadsbyggandet, och att stadens anställda ska ha rätt till heltid. Det står klart när den borgerliga alliansen i Stockholms stadshus presenterade sin budget idag på förmiddagen.

Publicerad
Annons

Med en miljard kronor till satsningar cykling fram till 2018 ska cykling prioriteras hårdare i Stockholm. Utslaget blir det 140 miljoner kronor per år jämfört med årets 30 miljoner kronor. Cykelinvesteringen var den ekonomiskt största satsningen när den borgerliga majoriteten i dag presenterade sitt förslag till budget för 2012. Att cyklismen prioriteras hårdare markeras också av att ett cykeldirektorat efter dansk modell inrättas, och kommer att placeras centralt i kommunen.

– Stockholmarna vill cykla, och vi vill prioritera cykelfrågan även fysiskt. Det handlar om att fler cyklar, och att vi vill få fler att ta cykeln. Det handlar om pengar, men också om utrymme, och det är möjigt att det kommer att minska utrymme för att parkera bilar, säger stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons