Anställda i Hudiksvall får hela vinsten

6 miljoner kronor – så mycket kan de anställda vid företaget Monitor få var i bonus när vinsten de kommande åtta åren delas ut direkt till personalen. ”Jag har så jag klarar mig, det är de anställda som drar hem vinsten”, säger grundaren som hoppas på ett forskningsprojekt om den egna belöningsmodellen.

Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

Kanske är det inte så konstigt att Åke Persson, grundare av företaget Monitor i Hudiksvall valt dela ut hela vinsten från och med nu och åtta år framåt till den egna personalen. Själv har han bland annat blivit förmögen på att hjälpa andra företag hitta olika prestationsmodeller för de anställda – allt från ackordsättning till material- och produktionssystem. Om vinsten följer den utveckling som man haft de senaste åren landar summan troligtvis på 540 miljoner kronor sammanlagt.

– Det är de anställda som har varit med och byggt företaget. Jag har så jag klarar mig och är inte så intresserad av flådiga hus. Jag har en flotte, det räcker, jag skulle skämmas om jag började köpa en massa saker, säger han till SvD.se.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons